door Mirjam | nov 23, 2024 | Parijs
Als een local in Parijs “La vie Parisienne.” Als ik in Parijs ben wil ik liever niet als toerist gezien worden. Niet dat er iets mis is met toerist zijn, maar het is fijner als je niet telkens een paarse Eiffeltoren onder je neus geduwd krijgt door...
door Mirjam | okt 30, 2024 | Boekrecensies
Altijd een Parisienne (waar je ook bent) ‘Wie is er niet verliefd op de liefde?” Altijd een Parisienne is een heerlijk boek om van voor naar achter en van achter naar voor te lezen. Geschreven door vier power vrouwen: Sophie Mas (filmproducer),...
door Mirjam | okt 23, 2024 | Food
Warme chocolademelk zoals ze het in Parijs drinken “Hot chocolate is like a hug from the inside.” Chocolat chaud (warme chocolademelk) is een begrip in Parijs. De drank wordt gemaakt van pure chocolade in plaats van cacao. Het wordt vaak geserveerd...
door Mirjam | sep 23, 2024 | Boekrecensies
De boekenapotheek aan de Seine “In de dromen van onze geliefden zijn we onsterfelijk.” In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek...
door Mirjam | aug 3, 2024 | Parijs
Een dagje Parijs: hoe organiseer je dat? “Paris is not a city; it’s a world.” King Francis In Parijs wil je natuurlijk het liefst langer blijven dan een dag, maar hoe is het eigenlijk om een dagtrip naar Parijs te doen? Ik was er reuze nieuwsgierig naar en...
door Mirjam | jul 28, 2024 | Food, Parijs
De macaron… Koningin onder de koekjes “In a cookie cutter world, be a macaron.” Het meest elegante koekje van Frankrijk is toch wel de macaron. Met haar sierlijke uiterlijk, delicate smaak en glanzende huid, kan ze zo de catwalk op. Dus een tripje...