Alle blogs
Als een local in Parijs
Als een local in Parijs"La vie Parisienne." Als ik in Parijs ben wil ik liever niet als toerist gezien worden. Niet dat er iets mis is met toerist zijn, maar het is fijner als je niet telkens een paarse Eiffeltoren onder je neus geduwd krijgt door straatverkopers,...
Boekrecensie: Altijd een Parisienne (waar je ook bent)
Altijd een Parisienne (waar je ook bent)'Wie is er niet verliefd op de liefde?" Altijd een Parisienne is een heerlijk boek om van voor naar achter en van achter naar voor te lezen. Geschreven door vier power vrouwen: Sophie Mas (filmproducer), Audrey Diwan...
Warme chocolademelk zoals ze het in Parijs drinken
Warme chocolademelk zoals ze het in Parijs drinken"Hot chocolate is like a hug from the inside." Chocolat chaud (warme chocolademelk) is een begrip in Parijs. De drank wordt gemaakt van pure chocolade in plaats van cacao. Het wordt vaak geserveerd met een...
Boekrecensie: De boekenapotheek aan de Seine
De boekenapotheek aan de Seine"In de dromen van onze geliefden zijn we onsterfelijk." In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is...
Een dagje Parijs: hoe organiseer je dat?
Een dagje Parijs: hoe organiseer je dat?"Paris is not a city; it’s a world." King Francis In Parijs wil je natuurlijk het liefst langer blijven dan een dag, maar hoe is het eigenlijk om een dagtrip naar Parijs te doen? Ik was er reuze nieuwsgierig naar en nam de proef...
De macaron… Koningin onder de koekjes
De macaron... Koningin onder de koekjes"In a cookie cutter world, be a macaron." Het meest elegante koekje van Frankrijk is toch wel de macaron. Met haar sierlijke uiterlijk, delicate smaak en glanzende huid, kan ze zo de catwalk op. Dus een tripje Parijs is niet...