Warme chocolademelk zoals ze het in Parijs drinken
“Hot chocolate is like a hug from the inside.”
Chocolat chaud (warme chocolademelk) is een begrip in Parijs. De drank wordt gemaakt van pure chocolade in plaats van cacao. Het wordt vaak geserveerd met een glaasje slagroom, wat je door de chocolade roert voor een nog romiger effect. Yum!
En weet je wat zo fijn is? In Parijs drinken ze deze drank het hele jaar door. Dus je hoeft niet te wachten toch de herfst zijn intrede doet.
Heb je zin om deze verleidelijke chocoladedrank zelf eens te maken? Volg dan dit makkelijk te bereiden recept.
Laat je me weten wat je ervan vond?
Ingrediënten:
500 ml volle (plantaardige) melk
130 gram pure chocolade (minimaal 70%) van goede kwaliteit, gehakt in kleine stukjes
1 of 2 eetlepels lichte bruine suiker (optioneel)
Een snufje zeezout
Vers geklopte slagroom
Bereiding:
- Verwarm de melk in een middelgrote pan.
- Als de melk warm is, haal de pan van het vuur en roer de stukjes pure chocolade erdoor. Roer net zolang tot de chocolade is gesmolten en het een gladde massa is geworden.
- Voeg het snufje zeezout toe en roer de massa nog 2 à 3 minuten door op een laag kookpunt. De chocoladedrank zal dikker en smeuïger worden.
- Proef voorzichtig (want: warm!) of je het zoet genoeg vindt, voeg anders een beetje suiker toe.
- Haal de pan van het vuur en schenk de drank in mooie mokken of kopjes.
- Om het helemaal af te maken, voeg je er een lepel (of 2) vers geklopte slagroom bij.
Extra tip: De warme chocoladedrank wordt nog lekkerder als je ‘m een paar uur laat staan in het pannetje. Hij dikt dan goed in en de smaken komen nog meer tot zijn recht. Warm de drank opnieuw op alvorens te serveren.